63601 вул. Радянська , 24 смт Шевченкове, Шевченківський р-н, Харківська обл.

ліцей Шевченківської райради


 
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Технології » Комп'ютери » Що таке Комп'ю́тер
Що таке Комп'ю́тер
ВеталДата: П`ятниця, 02.04.2010, 18:51 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 8
Репутація: 10000
Статус: Offline
Комп'ютер

Комп'ю́тер (від англ. computer; лат. computator — обчислювач, лат. computatrum — рахувати) — в загальному, механічний, немеханічний або біологічний[Джерело?] пристрій, людина[Джерело?] або група людей[Джерело?], призначених для проведення обчислень. Обчислення можуть відбуватися квантовано або неквантовано у часі. У вузькому значенні — електронний цифровий програмований пристрій (електронна обчислювальна машина) для проведення обчислень, а також прийому, переробки, зберігання і видачі інформації за заздалегідь визначеним алгоритмом.

Основні принципи

Виконання поставлених перед ним завдань комп'ютер може забезпечувати за допомогою переміщення певних механічних частин, руху потоків електронів, фотонів, квантових частинок або за рахунок використання ефектів від інших добре вивчених фізичних явищ. Більшості з нас найбільше знайомий найпоширеніший з типів використовуваних комп'ютерів;— електронний персональний комп'ютер. Архітектура комп'ютерів може безпосередньо моделювати вирішувану проблему, максимально близько (у значенні математичного опису) відображаючи досліджувані фізичні явища. Так, електронні потоки можуть використовуватися як моделі потоків води при моделюванні гребель або дамб. Таким чином сконструйовані аналогові комп'ютери були звичними у 60-х роках XX століття, проте сьогодні є достатньо рідкісним явищем. У більшості сучасних комп'ютерів проблема спочатку описується в математичних термінах, при цьому вся необхідна інформація представляється в двійковій формі (у вигляді одиниць і нулів), після чого дії з її обробки зводяться до застосування простої алгебри логіки. Оскільки практично вся математика може бути зведена до виконання булевих операцій, достатньо швидкий електронний комп'ютер може бути застосовний для вирішення більшості математичних завдань (а також і більшості завдань з обробки інформації, які можуть бути легко зведені до математичних).
[ред.]

Материнська плата

Материнська плата є своєрідним «фундаментом» для всіх комплектуючих комп’ютера. Саме в неї вставляються всі основні пристрої: відеокарта, оперативна пам’ять, процесор, жорсткі диски і т. д. Інакше кажучи, це платформа, на якій будується вся конфігурація комп’ютера.

На материнських платах також зустрічаються інтегровані пристрої, тобто вмонтовані. Материнські плати подібного типу вже протягом тривалого часу фігурують на комп’ютерному ринку. Прикладом можуть бути материнські плати із вмонтованими звуковою і відеокартами.

Пристрої інтегруються на материнську плату з метою здешевлення загальної вартості комп’ютера. Справді, вартість чіпа плюс витрати на інженерні розробки з інтеграції значно менші, ніж вартість розробки й виготовлення окремої повноцінної плати розширення. Однак інтегровані рішення мають свої недоліки. Це, по-перше, неможливість модернізації у майбутньому. А по-друге, такі рішення мають досить середню продуктивність.

Тип і характеристики різних елементів і пристроїв материнської плати, як правило, визначаються типом і архітектурою процесора. Саме процесор або процесори, їхнє сімейство, тип, архітектура й виконання визначають той або інший варіант архітектурного виконання материнської плати. Материнські плати виготовляють, спираючись на найкращу сумісність саме з процесорами.

Сьогодні існує дві альтернативні архітектури процесорів і відповідно материнських плат для них — від компанії Intel (Slot 1, Slot 2, Socket 340, Socket 478) і від компанії AMD (Slot A, Socket А). Перша підтримує процесори Intel Pentium II, Pentium ІІІ, Celeron і Pentium 4, а друга — AMD Athlon і Duron. Процесор однієї архітектури неможливо використовувати в материнських платах, розрахованих для іншої.

За числом процесорів, що складають центральний процесор, розрізняють однопроцесорні й багатопроцесорні (мультипроцесорні) материнські плати.

 
4udakДата: П`ятниця, 02.04.2010, 23:29 | Повідомлення # 2
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 16
Репутація: 10001
Статус: Offline
Операти́вна па́м'ять (англ. Random Access Memory, дослівно — пам'ять з довільним доступом, первинна пам'ять) — пам'ять ЕОМ, призначена для зберігання коду та даних програм під час їх виконання. У сучасних комп'ютерах оперативна пам'ять переважно представлена динамічною пам'ятю з довільним доступом DRAM.

Протилежністю до пам'яті з довільним доступом є пам'яті з послідовним доступом. При довільному доступі, пам'ять організована таким чином, що в будь-яку мить може отримати значення, записане в будь-якій комірці пам'яті, не переглядаючи інші комірки. При пам'яті з послідовним доступом, яка реалізується, наприклад, на магнітній стрічці, для доступу до певного елемента пам'яті потрібно прокрутити стрічку, зчитуючи інші елементи.

Види ЗПДД (запам'ятовуючий пристрій з довільним доступом) :

* Напівпровідникова статична (SRAM) — комірками є напівпровідникові тригери. Переваги — невелике енергоспоживання, висока швидкодія. Відсутність необхідності проводити «регенерацію». Недоліки — малий об'єм, висока вартість. Зараз широко використовується в якості кеш-пам'яті процесорів в комп'ютерах.

* Напівпровідникова динамічна (DRAM) — кожна комірка є конденсатором на основі переходу КМОП-транзистора. Переваги — низька вартість, великий об'єм. Недоліки — необхідність періодичного прочитування і перезапису кожної комірки — т.з. «регенерації», і, як наслідок, пониження швидкодії, велике енергоспоживання. Процес регенерації реалізується спеціальним контролером, встановленим на материнській платі або в центральному процесорі. DRAM зазвичай використовується як оперативна пам'ять (ОЗУ) комп'ютерів.

* Феромагнітна — є матрицею з провідників, на перетині яких знаходяться кільця або біакси, виготовлені з феромагнітних матеріалів. Переваги — стійкість до радіації, збереження інформації при виключенні живлення; недоліки — мала ємкість, велика вага, стирання інформації при кожному читанні. В даний час в такому, зібраному з дискретних компонентів вигляді, не застосовується.

Проте до 2003 року з'явилася магнітна пам'ять MRAM в інтегрального виконання. Поєднуючи швидкість SRAM і можливість зберігання інформації при відімкненому живленні, MRAM є перспективною заміною типам ROM і RAM. Проте вона приблизно удвічі дорожча за мікросхеми SRAM (при тій же ємності і габаритах).

Посилання на фото різних видів оперативної памьяті
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d3/RAM_n.jpg/382px-RAM_n.jpg

Я тоже умею гуглом пользоватся xD

 
ponijobsДата: Неділя, 29.11.2020, 23:51 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Есть тут спецы по ПК, собираюсь купить ребенку компьютер. Присмотрел ARTLINE Gaming X63 в зона51. Он нормальный? Там  Ryzen 5 3600 и видеокарта 1660 супер. По видео в интернете понятно что это хорошие комплектующие, но это же видео из интернета. Хотелось бы реальных отзывов о таком пк и его комплектующих.
 
Форум » Технології » Комп'ютери » Що таке Комп'ю́тер
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Shevlyceum © 2024